top
river
wave
Rik

Rik de Groot

Als kleine jongen ben ik altijd al geïnteresseerd in geweest in techniek. Op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met computers en internet. Ik bouwde mijn eigen PC op 14-jarige leeftijd en heb na de middelbare school een ICT opleiding gevolgd. Na het behalen van mijn diploma ben ik fulltime gaan werken in de ICT dienstverlening en heb onder andere voor organisaties als Getronics, ABN Amro en Shell gewerkt. Bij Shell heb ik als coördinator van een ICT support team gewerkt. In deze functie ben ik mij meer gaan richten op plannen en organiseren. Hierbij kwam ik er achter dat ik veel voldoening haalde uit deze werkzaamheden. Het werd mij duidelijk dat ik meer wilde dan alleen in de ICT werken.

De interesse voor het plannen, organiseren en stroomlijnen van processen was gewekt en ik besloot om een deeltijd opleiding te gaan volgen die zowel een bedrijfskundig als een technisch raakvlak had. Inmiddels heb ik de opleiding Business IT & Management (HBO) aan de Haagse Hogeschool afgerond. Tijdens deze studie heb ik gewerkt voor TriActis. Bij deze werkzaamheden ben ik in aanraking gekomen met Lean en ben een Leantraining gaan volgen. Dit sprak mij direct erg aan, omdat het naast het verbeteren en stroomlijnen van werkprocessen, ook veel aandacht besteedt aan de medewerkers die onderdeel zijn van het werkproces. Door medewerkers te betrekken bij het zoeken naar oplossingen, raken ook zij betrokken bij het verbeterproces.

Samen met mijn compagnon is het idee ontstaan om een eigen bedrijf op te richten die zich primair richt op verbetertrajecten. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot Flowit.

Job

Job Kuipers

Vanaf jongs af aan heb ik me afgevraagd hoe dingen in elkaar zitten. Het begon met modelvliegtuigjes en groeide later naar interesse voor gebouwen. Ik ben bouwkunde gaan studeren en heb stages gelopen bij architecten en op de bouwplaats. Daar heb ik veel geleerd over hoe een gebouw daadwerkelijk in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken om deze op te bouwen. Direct viel het aspect van samen creëren en coördinatie mij op. Later als werkvoorbereider begon mijn interesse naar het plannen en organiseren van soepel lopende projecten te groeien.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken voor een engineering bureau als technisch tekenaar. Ik wist mezelf daar snel op te werken naar projectleider en heb de mogelijkheid gehad om te werken voor de grootste vastgoedmagnaten. In deze functie heb ik grote projecten gecoördineerd uiteenlopend van het in kaart brengen van gehele vastgoedportefeuilles tot het meedoen aan Europese aanbestedingen. In 2009 won ik de Europese aanbesteding voor Beheer Ruimtelijk Tekenwerk van de Rijksgebouwendienst. Dit was een enorm innovatief project wat ik geheel heb mogen opzetten en coördineren.

Tijdens het uitvoeren van deze projecten heb ik ervaren hoe belangrijk een soepel lopend proces is en heb ik geleerd wat er allemaal bij komt kijken om dit te realiseren. Naast het bedenken van werkprocessen en deze uitvoerbaar maken is samenwerking met en tussen mensen een interessant onderwerp voor mij geworden. Iedere medewerker is uniek en is op zijn eigen manier te prikkelen en stimuleren om mee te denken en werken aan een project.

Mijn interesse in processen en coördineren is altijd blijven groeien waardoor ik me ook ben gaan verdiepen in bedrijfsprocessen op management niveau. Op dit gebied heb ik ontdekt dat het geheel stroomlijnen van deze processen een enorme uitdaging kan zijn, zeker met alleen mensen binnen het bedrijf. Uit ervaring kan ik zeggen dat een frisse blik van buiten een eyeopener kan zijn bij de meest ingewikkelde vraagstukken. Om deze reden heb ik samen met mijn compagnon besloten een bedrijf op te zetten die mensen helpt bij het creëren, verbeteren en coördineren van gestroomlijnde processen.

bottom