top
river
wave
Job

Job Kuipers

Vanaf jongs af aan heb ik me afgevraagd hoe dingen in elkaar zitten. Het begon met modelvliegtuigjes en groeide later naar interesse voor gebouwen. Ik ben bouwkunde gaan studeren en heb stages gelopen bij architecten en op de bouwplaats. Daar heb ik veel geleerd over hoe een gebouw daadwerkelijk in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken om deze op te bouwen. Direct viel het aspect van samen creëren en coördinatie mij op. Later als werkvoorbereider begon mijn interesse naar het plannen en organiseren van soepel lopende projecten te groeien.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken voor een engineering bureau als technisch tekenaar. Ik wist mezelf daar snel op te werken naar projectleider en heb de mogelijkheid gehad om te werken voor de grootste vastgoedmagnaten. In deze functie heb ik grote projecten gecoördineerd uiteenlopend van het in kaart brengen van gehele vastgoedportefeuilles tot het meedoen aan Europese aanbestedingen. In 2009 won ik de Europese aanbesteding voor Beheer Ruimtelijk Tekenwerk van de Rijksgebouwendienst. Dit was een enorm innovatief project wat ik geheel heb mogen opzetten en coördineren.

Tijdens het uitvoeren van deze projecten heb ik ervaren hoe belangrijk een soepel lopend proces is en heb ik geleerd wat er allemaal bij komt kijken om dit te realiseren. Naast het bedenken van werkprocessen en deze uitvoerbaar maken is samenwerking met en tussen mensen een interessant onderwerp voor mij geworden. Iedere medewerker is uniek en is op zijn eigen manier te prikkelen en stimuleren om mee te denken en werken aan een project.

Mijn interesse in processen en coördineren is altijd blijven groeien waardoor ik me ook ben gaan verdiepen in bedrijfsprocessen op management niveau. Op dit gebied heb ik ontdekt dat het geheel stroomlijnen van deze processen een enorme uitdaging kan zijn, zeker met alleen mensen binnen het bedrijf. Uit ervaring kan ik zeggen dat een frisse blik van buiten een eyeopener kan zijn bij de meest ingewikkelde vraagstukken. Om deze reden heb ik samen met mijn compagnon besloten een bedrijf op te zetten die mensen helpt bij het creëren, verbeteren en coördineren van gestroomlijnde processen.

bottom